ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Σε ποια παραλία να πάω;

Η Πάτμος παρά το μικρό της μέγεθος έχει αρκετές παραλίες, μικρά κολπάκια και απόμερες γωνιές, που θα ικανοποιήσουν κάθε γούστο και κάθε απαίτηση. Διακρίνεται κυρίως για τα πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά και τα γαλαζοπράσινα χρώματά τους που θα σας μαγέψουν.

Η επιλογή της παραλίας ή των παραλιών που θα σας κερδίσουν σίγουρα έχει να κάνει με τον τρόπο που οραματίζεστε τις διακοπές σας και είναι πολύ προσωπικός. Ο συνοπτικός κατάλογος των παραλιών που θα βρείτε στο μενού και εδώ, θα σας δώσει μια πρώτη εικόνα για το τι να επιλέξετε και τι να περιμένετε.

Εδώ λοιπόν, θα παραθέσουμε απλά μερικές από τις δικές μας επιλογές, οι οποίες φυσικά ποικίλουν ανάλογα τη διάθεση, την εποχή, την παρέα, το χρόνο που θέλουμε να περάσουμε στην παραλία κ.α.

Ο Κάμπος λοιπόν, δεν θεωρείται άδικα ως μία από τις εμβληματικές παραλίες του νησιού. Εδώ θα σας δουν και θα τους δείτε όλους ή σχεδόν όλους! Θα απολαύσετε το μπάνιο σας σε μία γαλήνια ως επί το πλείστον θάλασσα, θα πιείτε, θα τσιμπήσετε ή θα φάτε κανονικά, θα ακούσετε τις μουσικές σας, θα χαλαρώσετε σε μία από τις ξαπλώστρες ή την πετσέτα σας και αν το επιθυμείτε θα κάνετε όποιο θαλάσσιο σπορ αγαπάτε, με τη βοήθεια του μετρ του είδους, Αντρέα. Στον Κάμπο λοιπόν, καλύπτεται ένα μεγάλο μέρος των αναγκών και των επιθυμιών που μπορεί να έχει κανείς από μια παραλία στις διακοπές του.

Στον αντίποδα, μία από τις παραλίες που δεν προσφέρει ανέσεις, είναι ίσως “μακριά” για τα δεδομένα της Πάτμου, δεν είναι δημοφιλής και μας είναι ιδιαίτερα αγαπητή, είναι η Παναγία του Γερανού. Και μας είναι αγαπητή ακριβώς γι’ αυτό: την αίσθηση των βασικών στοιχείων του ελληνικού καλοκαιριού, απλά και απέριττα. Το λευκό της εκκλησίας που δεσπόζει στο ύψωμα, το γαλάζιο της θάλασσας και η απίστευτη πανοραμική θέα του νησιού που ξεδιπλώνεται στο βάθος. Χρειάζεται κάτι άλλο;

Η παραλία της Πέτρας, είναι ακόμη μία παρεμφερής και εξίσου αγαπητή επιλογή. Με ένα σχεδόν μεταφυσικό τρόπο, προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη γείωση με το τοπίο, έχει πιο εύκολη πρόσβαση και επίσης διαθέτει την “πολυτέλεια” ομπρελών και ξαπλώστρας, εάν το επιθυμείτε. Το χρώμα της θάλασσας, ειδικότερα εάν κολυμπήσετε απέναντι μέχρι το Τραγονήσι, θα σας μαγέψει και θα σας εξαγνίσει με τον τρόπο που μόνο το νησί της Πάτμου ξέρει να κάνει.

Και μια τελευταία συμβουλή: η μυστηριακή Πάτμος κρύβει για τους εραστές της καλά κρυμμένα δεκάδες ακόμη μυστικά παραλιάκια και μικρούς κόλπους, έτοιμα να αποκαλυφθούν σε εκείνους που θα επιμείνουν να τα αναζητήσουν και να τα ανακαλύψουν. Ως αντάλλαγμα, θα σας προσφέρει ιδιωτικότητα και φυγή, ακόμη και τις θερμές ημέρες του Αυγούστου!