ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ

Που είναι καλύτερα να μείνω;

Ευτυχώς η απάντηση είναι εύκολη! Και ο λόγος είναι ότι υπάρχουν επιλογές για κάθε γούστο και κάθε απαίτηση. Μπορείτε να επιλέξετε από το απαράμιλλο συναίσθημα του να μένεις στον παραδοσιακό οικισμό της Χώρας, από τα μοναδικής αισθητικής ξενοδοχεία boutique με την ατελείωτη θέα, από κάθε είδους αυτόνομης βίλλας, έως τις πιο παραδοσιακές ξενοδοχειακές μονάδες και ενοικιαζόμενα δωμάτια και τέλος σε αρκετές οικονομικότερες επιλογές.

Η διαμονή εντός του παραδοσιακού οικισμού της Χώρας αποτελεί ίσως τη νούμερο ένα επιλογή, εξαιτίας ακριβώς της μοναδικότητας και της αυθεντικότητας του οικισμού. Μία επιλογή όμως που δεν ταιριάζει σε όλους, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις η αυθεντική αυτή αίσθηση δεν συμβαδίζει απαραίτητα με την πρακτικότητα ή την άνεση στη διαμονή, ενώ απαιτεί συνήθως και κάποιο υψηλό αντίτιμο. 

Εάν η επιθυμία σας είναι να συνδυάσετε την ποιότητα και την αισθητική με την άνεση, τότε ίσως η καλύτερη επιλογή να είναι κάποιο από τα ξενοδοχεία boutique που θα βρείτε σε περιφερειακές τοποθεσίες, όπως τα Σάψιλα και του Λιγγίνου.

Αντίστοιχα σε περιφερειακές τοποθεσίες θα βρείτε μια πληθώρα επιλογών σε ενοικιαζόμενες αυτόνομες βίλλες, οι οποίες ποικίλουν τόσο σε εύρος τιμών, όσο και παρεχόμενων ανέσεων. Ο κοινός παρανομαστής σε αυτή την επιλογή είναι συνήθως η ανεξαρτησία σας και η ανεμπόδιστη θέα.

Τέλος, υπάρχουν τα παραδοσιακά ξενοδοχεία, μικρότερα ή και λίγο μεγαλύτερα και φυσικά τα δωμάτια προς ενοικίαση. Εδώ θα απολαύσετε τις υπηρεσίες που προσφέρει ένα τέτοιο συγκρότημα αλλά και την προσωπική επαφή και επικοινωνία, για την οποία είθισται να φημίζονται οι πάτμιοι.

Οι περισσότερες από αυτού του τύπου των επιλογών βρίσκονται στους οικισμούς της Σκάλας και του Γροίκου, αλλά και στον Κάμπο. Οι πιο επίμονοι θα ανακαλύψουν ορισμένες ακόμα επιλογές σε αυτή την κατηγορία σε πιο απομονωμένες περιοχές, όπως για παράδειγμα στη Λάμπη ή στις Αλυκές.