ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Με ποδήλατο στην Πάτμο

Μολονότι η Πάτμος είναι ένα μικρό νησί και ως εκ τούτου θα ήταν ιδανικός προορισμός για τους φανατικούς της ποδηλασίας, εντούτοις λόγω της μορφολογίας του εδάφους της προϋποθέτει σθένος και αντοχή.

Έτσι και ενώ οι πιο “σκληροπυρηνικοί” θα απολαύσουν ιδιαίτερα τις σχετικά γρήγορες εναλλαγές ανηφόρας – κατηφόρας, οι λιγότερο προπονημένοι θα βρεθούν αντιμέτωποι περισσότερο με άσκηση θάρρους παρά με χαλαρή βόλτα. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η διαδρομή από τη βόρεια άκρη της Σκάλας, έως και το Γροίκο. Αυτή είναι ουσιαστικά και η πιο μακριά σχεδόν ισόπεδη διαδρομή στο μεγαλύτερο μέρος της. Περιλαμβάνει μάλιστα και ένα από τα πιο όμορφα οδηγικά κομμάτια του νησιού, από τη νότια άκρη της Σκάλας έως την περιοχή Σάψιλα, όπου δρόμος ξετυλίγεται δίπλα στη θάλασσα και είναι πραγματικά απολαυστικός.

Ιδανική λύση για το νησί αποτελούν όμως τα ηλεκτρικά ποδήλατα, καθώς συνδυάζουν την απόλαυση της δίκυκλης μετακίνησης, την άσκηση σε κάποιο βαθμό και την ευκολία που προσφέρει η υποβοήθησή τους. Μπορείτε λοιπόν να το τολμήσετε και να έρθετε για τις διακοπές σας με το ηλεκτρικό ποδήλατό σας. Ακόμη ευκολότερα, μπορείτε να ενοικιάσετε ένα ποδήλατο στο νησί και να διαπιστώσετε εάν σας ταιριάζει αυτό το είδος της μετακίνησης. Συμβατικά και ηλεκτρικά ποδήλατα ενοικιάζονται σε δύο σημεία στο νησί και τα δύο στο λιμάνι της Σκάλας: στο Billis και στο Φάρο.