Μέρες βιβλίου στην Πάτμο, 3 και 4 Απριλίου 2024

Η συγγραφέας Χριστίνα Φραγκεσκάκη επισκέπτεται τα Δημοτικά Σχολεία της Σκάλας, Χώρας και του Κάμπου και μας συναντά στο Πάτμιον Πνευματικό Κέντρο.

Το σπίτι μου ήταν πάνω από το ηφαίστειο. Αλήθεια σας λέω. Από το παράθυρό μου το ’βλεπα κάθε μέρα ν’ απλώνεται μπροστά μου. Έσκυβα, άνοιγα τα χέρια μου και σχεδόν το άγγιζα. Απέραντο σαν τον μεγάλο κόσμο, δυνατό και ήσυχο σαν θηρίο χορτασμένο που, καθώς κοιμόταν, έβγαζε από τα ρουθούνια του υγρά σύννεφα που ξετυλίγονταν σιγά σιγά και με πλησίαζαν. […]

«Ο τόπος που κουβαλώ», ως σταθερό σημείο αναφοράς, ως χώρος ιδιαίτερου νοήματος γίνεται πολλές φορές πηγή λόγου, προφορικού και γραπτού. Μέσα του
αναμιγνύονται με τρόπο αξεδιάλυτο η μνήμη και η λήθη, αυτοβιογραφικά και μυθοπλαστικά στοιχεία, πρόσωπα και πράγματα που ως αδιάσπαστη ενότητα κουβαλούν τα ίχνη και τις ιστορίες μας. «Ο τόπος που κουβαλώ» θα είναι η αφορμή για να συναντηθούμε, να μιλήσουμε, να ανταλλάξουμε, να γράψουμε… Όπως μας ορίζει στο κάλεσμά της η ίδια η συγγραφέας.

«Ο τόπος που κουβαλώ» την Πέμπτη 4 Απριλίου στις 18:00 στον χώρο του Πάτμιον Πνευματικού κέντρου, υπό την αιγίδα του Δήμου Πάτμου και διοργάνωση του βιβλιοπωλείου Κουκουμάβλα και των εκδόσεων Καλειδοσκόπιο.