Τα μονοπάτια στην Πάτμο!

Στις 08 και 09 Μαίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το σεμινάριο που οργάνωσε ο Σ.Π.Π.Π. Ιππόκαμπος σε συνεργασία με την Ένωση Ευρωπαίων Περιπατητών, (ERΑ – European Ramblers Association), για την πιστοποίηση του σχεδιαζόμενου δικτύου μονοπατιών στην Πάτμο.

Πρόκειται πράγματι για μία πολύ σημαντική και ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία, που είχε ως στόχο την εκμάθηση τρόπων σωστής διαχείρισης του έργου δημιουργίας ενός δικτύου μονοπατιών, με τρόπο επαγγελματικό, έτσι ώστε να ενταχθεί το νησί μας στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Μονοπατιών. Αυτό θα προσφέρει την αναγνώριση ποιότητας του έργου και θα εξασφαλίσει την αναγνωρισιμότητα και την ασφάλεια που επιθυμεί ο πεζοπόρος, προκειμένου να επισκεφθεί την Πάτμο και να πεζοπορήσει στα μονοπάτια της.

Στο σεμινάριο πήραν μέρος 11 άτομα, τα οποία έλαβαν πιστοποιητικό παρακολούθησης και δυνατότητας να μεταδώσουν και σε άλλους  τις γνώσεις τους. Το θεωρητικό τμήμα της εκπαίδευσης πραγματοποιηθήκε στο Πάτμιον πολιτιστικό κέντρο και η πρακτική εκπαίδευση έγινε στο πεδίο, σε δύο επιλεγμένα μονοπάτια του νησιού.

Εκπαιδευτές του εγχειρήματος ήταν ο Ruben Jordan και η Όλγα Καραγιάννη, οι οποίοι και μετέδωσαν με άριστο τρόπο, την πολύχρονη εμπειρία τους στην αρχική ομάδα. Όποιος ενδιαφέρεται και θέλει να συμμετάσχει στην προσπάθεια υλοποίησης του οράματος, «Δίκτυο μονοπατιών/πολιτιστικών διαδρομών Πάτμου», μπορεί να επικοινωνεί με τον Σ.Π.Π.Π. Ιππόκαμπο – www.patmoshippo.gr / +306976438372 / info@patmoshippo.gr