ΒΟΤΡΥΣ

Βότρυς

εστιατόριο

Βότρυς στην φυτολογία σημαίνει τσαμπί και ειδικότερα αυτό του σταφυλιού. Βότρυς ονομαζόταν και η περιοχή γύρω και πάνω από το βαπτιστήριο του Ιωάννου του Βαπτιστή στην Σκάλα. Βότρυς ονόμασαν την όμορφη βεράντα τους η Αργυρώ και ο Θεολόγος, μιας και βρίσκεται δίπλα στην εν λόγω περιοχή. Στην βεράντα αυτή σας περιμένουν με σκοπό να σας μυήσουν στον κόσμο των γεύσεων τους, με τα φρέσκα υλικά που προσφέρει η κουζίνα τους.

Ο Θεολόγος ασχολείται με την εστίαση αρκετά χρόνια, όμως το 2015 πήρε την απόφαση μαζί με την Αργυρώ να δημιουργήσουν τον δικό τους χώρο, βάζοντας τους δικούς τους κανόνες και κάπως έτσι γεννήθηκε το Βότρυς. Οι κανόνες αυτοί είναι απλοί και συνοψίζονται σε τρεις άξονες: αγάπη για αυτό που κάνουν, προσφορά φιλοξενίας και πιάτα με χαρακτήρα. Η απόφασή τους, τους δικαίωσε απόλυτα, καθώς ήδη από την πρώτη χρονιά της λειτουργίας τους κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να αποτελέσουν ένα από τα εστιατόρια αναφοράς για το νησί. 

Δεν είναι τυχαίο, ότι το Βότρυς θεωρείται ως το πρώτο εστιατόριο στην χώρα μας το οποίο εντάχθηκε επίσημα στην οικογένεια του κινήματος Slow Food, καθώς στο μενού του χρησιμοποιεί πρώτες ύλες και αναγνωρισμένα τοπικά προϊόντα τα οποία εντάσσονται στην παγκόσμια κιβωτό γεύσεων η οποία υποστηρίζεται από το  συγκεκριμένο κίνημα.

Στην βεράντα του Βότρυς, εκτός από τις ξεχωριστές γεύσεις, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε κάποιο κρασί που θα ταιριάζει με τα πιάτα που θα επιλέξετε, μέσα από μία ενημερωμένη λίστα, αλλά και την βοήθεια του προσωπικού εάν την χρειάζεστε, φιλική, σχεδόν οικογενειακή εξυπηρέτηση από όλο το προσωπικό και μία υπέροχη θέα σε ολόκληρο τον κόλπο της Σκάλας μέχρι και το Μοναστήρι στην Χώρα.

Επικοινωνία: +30 698 880 7376 / +30 22470 34232

email: theologoskaniaros@gmail.com