ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Μέλι Πάτμου

φυσικό τοπικό προϊόν

Πριν από 10 περίπου χρόνια ο Γιώργος ξεκίνησε να μελισσοκομεί ως χόμπι στον ελεύθερό του χρόνο. Ξεκίνησε να διαβάζει για αυτό και να συλλέγει όσο περισσότερες πληροφορίες μπορούσε για τη νέα του τότε ενασχόληση. Μια ενασχόληση η οποία στην πορεία έγινε αγάπη για το θαυμαστό κόσμο της μέλισσας και τον γέμισε με πάθος.

Σήμερα, την αγάπη του αυτή την έχει εξελίξει ως μικρή παραγωγή ενός υπέροχου και εντελώς φυσικού προϊόντος, το οποίο μπορείτε να βρείτε σε δύο σημεία πώλησης: στο κατάστημα του ΑΒ και στο Πρακτορείο των εφημερίδων στη Σκάλα.

Οι ποικιλίες του μελιού που παράγονται στο νησί προκύπτουν από τα βότανα της Πάτμου και είναι δύο: το μέλι ερείκης το οποίο συλλέγεται κατά τον Δεκέμβριο και το θυμαρίσιο μέλι το οποίο συλλέγεται κατά τον Ιούλιο.

Η μικρή παραγωγή η οποία ποικίλει από χρονιά σε χρονιά, είναι αποτέλεσμα των τριών αποικιών που διατηρεί σήμερα ο Γιώργος και απαρτίζονται συνολικά από 150 μελίσσια σε τρία διαφορετικά σημεία του νησιού.

Το “Μέλι Πάτμου” όπως επιγράφεται φέρει δύο διαφορετικές χρωματικά ετικέτες, ανάλογα με την ποικιλία του – θυμαρίσιο ή ερείκης και είναι προϊόν δηλωμένο στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο ειδικό Εθνικό Μελισσοκομικό Μητρώο, EL. 81/991.

Επικοινωνία: +30 22470 32431  / +30 6972 699729

email: giorgos@bachas.gr