ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΓΙΟ

Στο καρνάγιο

Το καρνάγιο αποτελεί από μόνο του μία ξεχωριστή εμπειρία για τους επισκέπτες και τους φίλους της Πάτμου. Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι πρόκειται για μία απόλυτα λειτουργική μονάδα, φύλαξης, επισκευής σκαφών αλλά το σημαντικότερο και κατασκευής ξύλινων σκαφών. Μία από τις ελάχιστες εναπομείνασες στη χώρα μας. Πρόκειται για το έργο ζωής δύο δαιμόνιων αδελφών, του Σώζου και του Πέρου Καμίτση, τους οποίους και θα έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε στο χώρο.

Και μόνο λοιπόν η επίσκεψη και η περιήγηση σε ένα τόσο ζωντανό περιβάλλον θα αποτελούσε μία ξεχωριστή πρόταση κατά την παραμονή σας στο νησί. Η ιδιαιτερότητα όμως του καρνάγιου δεν είναι μόνον αυτή. Αυτό που κλέβει ακόμη περισσότερο τις εντυπώσεις και το ενδιαφέρον του επισκέπτη, είναι ο πρότυπος χώρος εστίασης που έχουν δημιουργήσει τα δύο αδέλφια κυριολεκτικά στο κέντρο του καρνάγιου και πάνω σε ένα παλιό ξύλινο καίκι!

Πρόκειται κυριολεκτικά για έναν από τους πιο ξεχωριστούς χώρους εστίασης που θα έχετε ποτέ την ευκαιρία να επισκεφτείτε, και αυτό για δύο λόγους: φυσικά λόγω της θέσης του, όμως πολύ περισσότερο για το μωσαϊκό των θαμώνων που θα έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε εκεί. Μιλάμε πραγματικά για ένα πολύχρωμο καμβά ετερόκλητων ανθρώπων, οι οποίοι με ένα μαγικό τρόπο καταφέρνουν να συνυπάρξουν αρμονικά, προσδίδοντας στον Tarsana τη μοναδικότητα της φυσιογνωμίας του.

Παραδοσιακοί σκαφάτοι, με ντόπιους καπεταναίους και εργάτες ή τεχνίτες του καρνάγιου, με καλλιτέχνες και διανοούμενους μαζί με ανυποψίαστους επισκέπτες δίπλα σε επιτηδευμένες παρουσίες, όλοι σε ένα χορό που συχνά καλύπτεται από τις φωνές των εργατών και τους ήχους των μηχανημάτων. Την τελευταία πινελιά σε αυτό το σουρεάλ σκηνικό αποτελούν τα πιάτα που σερβίρονται εδώ, τόσο σε περιεχόμενο, όσο και σε αισθητική. Τα φρέσκα ψάρια και το κατσικάκι από τα Λέβιθα, αποτελούν κάποιες μόνον από τις πεσιαλιτέ του Tarsana που αξίζει να δοκιμάσετε.

Ένα βήμα μετά και εάν όλο αυτό το ιδιαίτερο σκηνικό σας αγγίζει, θα χαρείτε να μάθετε ότι εδώ μπορείτε να διοργανώσετε όποιου είδους εκδήλωση επιθυμείτε. Οι αδελφοί Καμίτση είναι ανοιχτοί σε τέτοιες προκλήσεις και είναι διατεθειμένοι να βρουν μαζί σας αυτό ακριβώς που θα σας ικανοποιήσει και ταυτόχρονα θα πληροί τις ανάγκες σας. Κατά τη διάρκεια των περασμένων ετών, έχουν πραγματοποιηθεί εδώ μερικές από τις πιο πολυσυζητημένες γαμήλιες δεξιώσεις.

Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν κατά τη διαμονή σας στην Πάτμο, να μην αμελήσετε μία τουλάχιστον επίσκεψη σε αυτό τον μοναδικό χώρο!

Επικοινωνία: +30 22470 32159