ΦΑΛΗΡΑΚΙ

Φαληράκι

εστιατόριο

Το ουζερί – μεζεδοτεχνείο “Φαληράκι” βρίσκεται στην παραλία της Σκάλας με τα τραπεζάκια του να φτάνουν ακριβώς μέχρι το κύμα! Πρόκειται για μία ακόμη από τις οικογενειακές επιχειρήσεις της Πάτμου, όπου η μία γενιά διαδέχεται την άλλη, από το 1960 οπότε και πρώτο-άνοιξε και όπου με έναν ιδιαίτερο τρόπο μοιάζει το χθες να βρίσκεται στο σήμερα, χωρίς ταυτόχρονα να μοιάζει παρωχημένο.

Μάλιστα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: το πρόσφατα ανακαινισμένο “Φαληράκι” έχει να προσφέρει την αισθητική της απλότητας, η οποία τις περισσότερες φορές μοιάζει λησμονημένη στις μέρες μας. Τι άλλο χρειάζεται κανείς σε ένα νησί, από ένα ταβερνάκι πάνω στη θάλασσα, με καθαρά καρό τραπεζομάντιλα, ψάθινες ομπρέλες και φαναράκια να λικνίζονται στο αεράκι, ένα φρέσκο, συγκεκριμένο και πεντανόστιμο μενού, σε συνδυασμό με μια φιλική εξυπηρέτηση.

Αυτή ακριβώς είναι και η περιγραφή που ταιριάζει στο “Φαληράκι”, το οποίο θα συναντήσετε σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της Σκάλας. Από τα δυνατά του πλεονεκτήματα, πέρα από την τοποθεσία του χάρη στην οποία βλέπεις “πιάτο” τη Σκάλα και την υπέροχη Χώρα, είναι τα πολύ προσεγμένα και νόστιμα πιάτα του. Οι υπέροχες σαλάτες, τα φρέσκα θαλασσινά, τα αχνιστά μύδια, τα ζυμαρικά του και ένα υπέροχο ριζότο είναι μερικά από αυτά που θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε.

Η εμπειρία είναι τόσο καταλυτική, ώστε ακόμη και εάν είναι ολιγοήμερη η παραμονή σας στο νησί, μάλλον θα επιλέξετε να γίνετε θαμώνες εδώ!

Επικοινωνία: +30 2247 034468