Η Δήμητρα Νατσκούλη εκθέτει στο Πάτμιον

Με τίτλο “Από την εικονογραφία στην οραματική Τέχνη” η καλλιτέχνης εκθέτει στο Πάτμιον έως και τις 30 Ιουλίου τα έργα της, ψηλαφίζοντας τις προεκτάσεις της βυζαντινής τεχνοτροπίας προς μία περισσότερο ελεύθερη και συμβολική απεικόνιση του ιερού, της ψυχής και του αιώνιου.

Η Δήμητρα Νατσκούλη, γνωστή και ως “Ieri Pnoi”, ειδικεύεται στην Ψυχοθεραπεία μέσω της κίνησης και του χορού και χρησιμοποιεί την Τέχνη ως μέσο έκφρασης αλλά και ως θεραπευτικό εργαλείο. Έχει σπουδάσει την τέχνη της Βυζαντινής εικονογραφίας δίπλα στον καθηγητή Γ. Κόρδη και τα τελευταία χρόνια χαράζει τον δικό της ξεχωριστό δρόμο έκφρασης.

Οι θεματικές που επιλέγει στα έργα της εμπνέονται από τη φύση, την ανθρώπινη ψυχή και τις σχέσεις. Εξερευνά τα βάθη της ανθρώπινης ύπαρξης και αναδεικνύει τις δυνάμεις και τις ευαισθησίες, συνδυάζοντας το ατελές με το τέλειο που ενυπάρχουν στον καθένα από εμάς. Μέσα από την τέχνη της μας προκαλεί να αναρωτηθούμε, να σκεφτούμε και να επικοινωνήσουμε με τα βαθύτερα συναισθήματα που μπορούν και μας συνδέουν ως ανθρώπους στο σύνολό μας.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά που την κάνει ξεχωριστή είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει τον καμβά της. Η ζωγραφική της διακρίνεται από την αφοσίωση της στο να δημιουργήσει έναν δικό της μοναδικό κόσμο, γεμάτο χρώματα, σχήματα και συμβολισμούς. Η παρουσία και η ένταση των χρωμάτων στις ζωγραφιές της αντικατοπτρίζει το πάθος και την ένταση που καταλαμβάνουν την ψυχή της κατά τη διάρκεια της δημιουργικής διαδικασίας.

Η Δήμητρα Νατσκούλη έχει παρουσιάσει το έργο της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, κερδίζοντας τις εντυπώσεις των κριτικών και του κοινού. Η καλλιτέχνις συνεχίζει να εξερευνά και να εμπλουτίζει τον κόσμο της με νέες ιδέες και προκλήσεις, δείχνοντας την αδιάλειπτη δέσμευσή της στην τέχνη και στην ανεξάντλητη έμπνευση που πηγάζει από τον κόσμο μέσα της και γύρω της.

Κατά την διάρκεια της Έκθεσης στο Πάτμιον, κάθε πρωί από τις 11:00 έως τις 12:00, διοργανώνει ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι για τα παιδιά του νησιού, δίνοντας τους την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την Τέχνη και την έκφρασή τους. Μέσω της ζωγραφικής και της κίνησης τους δίνει την ευκαιρία, έστω και για λίγο να έρθουν σε επαφή με μία διαφορετική ματιά της πραγματικότητας.

Η Δήμητρα Νατσκούλη είναι μία καλλιτέχνις που με το παθιασμένο ύφος της αναδεικνύει τις βαθιές συναισθηματικές και ψυχικές διαστάσεις της ανθρώπινης ύπαρξης. Μέσα από τις ζωγραφιές της, καταφέρνει να μαγέψει και να εμπνεύσει το κοινό της, προσφέροντας μία μοναδική και συναρπαστική εμπειρία σε κάθε έργο που δημιουργεί. Η τέχνη της αποτελεί πλούτο για τον κόσμο της τέχνης και αξίζει να παρακολουθούμε την εξέλιξη της καριέρας της με ανοιχτό μυαλό και περιέργεια.