Ο Δημήτρης Παπαχρήστου στο Mostra cafe

Ο Δημήτρης Παπαχρήστου είναι χωρίς αμφιβολία ένα ιστορικό πρόσωπο και έχουμε την τιμή να βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο νησί μας.

Ο Δημήτρης Παπαχρήστου είναι περισσότερο γνωστός ως ο “Εκφωνητής του Πολυτεχνείου”, μιας και ήταν η ραδιοφωνική φωνή η οποία ακουγόταν στους δέκτες των πολιτών εκείνες τις δύσκολες ημέρες. Γεννημένος στον Άγιο Γεώργιο της Ιστιαίας στην Εύβοια το 1950, έκανε σπουδές στα οικονοµικά, ουσιαστικά όμως τον κέρδισε το συγγραφικό του ταλέντο και έχει στο ενεργητικό του σημαντικό μυθιστορηματικό, ποιητικό και θεατρικό έργο. Σήμερα, αρθρογραφεί στην εφηµερίδα Έθνος, διευθύνει το µηνιαίο περιοδικό Πολίτες, είναι παραγωγός και παρουσιαστής ραδιοφωνικών εκποµπών, έχει κάνει επίσης αρκετές τηλεοπτικές εκποµπές καθώς και τρία ντοκιµαντέρ πολιτικού, ιστορικού και οικολογικού περιεχοµένου.

Την Πέμπτη 7/12 στις 18:30 θα βρεθεί στο Mostra cafe, όπου σε φιλικό κλίμα θα μας παρουσιάσει και το τελευταίο του βιβλίο με τίτλο “Δεν αδειάζουμε να πεθάνουμε” και θα ακολουθήσει χαλαρή συζήτηση ανοιχτή σε όλους. “Μέσα από τις ιστορίες, παλιότερες αλλά και πρόσφατες, που διανθίζουν το βιβλίο, η μνήμη πασχίζει να κρατήσει ζωντανό το παρελθόν. Σαν σταθμό ανεφοδιασμού των νέων για να συνεχίσουν και να φτάσουν εκεί που δεν καταφέραμε εμείς. Για να μπορέσουν να προλάβουν το μέλλον γιατί αλλιώς δεν θα το συναντήσουν ποτέ”.