Το Γυμνάσιο της Πάτμου βλέπει μπροστά!

O Γιώργος Χατζηγεωργίου, συνιδρυτής και CEO της Skroutz Α.Ε., είναι Inspirational Mentor στην “Εικονική Επιχείρηση” που δημιουργείται κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά στο Γυμνάσιο Πάτμου!

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» ξεκίνησε πριν από 103 χρόνια στις Η.Π.Α. και πραγματοποιείται σήμερα σε 120 χώρες σε όλο τον κόσμο με την ονομασία «The Company Program». To εκάστοτε ενδιαφερόμενο σχολείο δηλώνει συμμετοχή, δημιουργεί μία μαθητική ομάδα και «ιδρύει» την δική της «start up» με κάποιο αληθινό προϊόν. Η ομάδα παρουσιάζει το προϊόν της στην Μαθητική Εμπορική Έκθεση του JA Greece, καταθέτει το δικό της business plan και διεκδικεί βραβεία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Tις μαθητικές ομάδες υποστηρίζουν οι εκπαιδευτικοί που αναλαμβάνουν το πρόγραμμα, εθελοντές/στελέχη επιχειρήσεων ενώ σε πολλά σχολεία ορίζονται Inspirational Mentors. Στο δικό μας ανέλαβε να συνεργαστεί ο Κος Γιώργος Χατζηγεωργίου.

Το πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και τελεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.